Σελίδες

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Έσωσαν τις τράπεζές τους, κουρεύουν 60% την Ελλάδα και αποφασίζουν ερήμην της κυβέρνησης για την χρεοκοπία

Πριν από περίπου έναν χρόνο, στις 18 Οκτωβρίου 2010, η Άνγκελα Μέρκελ και Νικολά Σαρκοζί διακήρυσσαν ότι καμία ευρωπαϊκή χώρα δεν θα χρεοκοπήσει πριν από το 2013. Έναν χρόνο µετά, συναντώνται σήµερα στο Βερολίνο για να αποφασίσουν, ερήμην της Ελλάδας, αν θα προχωρήσουν σε έναν κούρεμα 50% του ελληνικού χρέους, πράγμα πουν θα σημάνει “πιστωτικό γεγονός” και χρεοκοπία

Στην όγδοη διμερή γαλλογερμανική συνάντηση κορυφής που διοργανώνεται τους τελευταίους 20 μήνες οι Μέρκελ και Σαρκοζί θα θέσουν επί τάπητος τον τρόπο ανακεφαλαιοποίησης των ευρωπαϊκών τραπεζών, για τον οποίο υπάρχει διάσταση απόψεων ανάμεσα σε Παρίσι και Βερολίνο και την πρόταση για “κούρεμα” του ελληνικού χρέους κατά 50%.

Λες και βλέπουν τις συνεντεύξεις του Βενιζέλου, οι δύο ευρωπαίοι ηγέτες μιλούσαν χωρίς να λένε τίποτε, παρά μόνο ότι θα υπάρξει συνολική λύση για την Ελλάδα εντός του επόμενου 20ήμερου. Εξέφρασαν τη βεβαιότητά τους πως θα βρεθεί μια βιώσιμη και τελεσίδικη λύση για την Ελλάδα την οποία χαρακτήρισαν μέρος της Ευρωζώνης, επομένως απέκλεισαν έξοδο από το ευρώ.

Στο παρασκήνιο, πάντως, αυτό που φαίνεται να συμφωνήθηκε στον Γαλλογερμανικό άξονα είναι να διασωθούν οι ευρωπαϊκές τράπεζες από το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων. Το Ταμείο συμφωνήθηκε να χρηματοδοτήσει όσες τράπεζες (κυρίως γαλλικές) έχουν τοξικά ομόλογα ώστε να αντέξουν τους κραδασμούς. Αυτή ήταν απαίτηση του Σαρκοζί προκειμένου να συμφωνήσει κι ο ίδιος στο κούρεμα των ελληνικών ομολόγων.
Antinews, Κυριακή, 9 Οκτωβρίου 2011 (Έσωσαν τις τράπεζές τους, κουρεύουν 60% την Ελλάδα)
Antinews, Κυριακή, 9 Οκτωβρίου 2011 (Αποφασίζουν ερήμην της κυβέρνησης για την χρεοκοπία)
From across, Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2011 (Πνίγουν τον λαό για να σώσουν τις τράπεζες!)
From across, Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2011 (Θα χρεοκοπήσουμε «συντεταγμένα»;) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου