Σελίδες

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Ασιτία, αυτό το μέλλον μας επιφυλάσσουν

Στους κάδους των σούπερ μάρκετ και στα απομεινάρια των λαϊκών αγορών, άνθρωποι της «διπλανής πόρτας» ψάχνουν για λίγα τρόφιμα με τα οποία θα «χορτάσουν», καθώς ανεργία και περικοπές έχουν συρρικνώσει το εισόδημά τους. Εκεί βρίσκουν πλέον τα βασικά είδη διατροφής τους χιλιάδες άνθρωποι που δεν έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν τα προς το ζην.
Το Βήμα, Κυριακή, 18 Σεπτεμβρίου 2011 (Η µεσαία τάξη στα... σκουπίδια)
Έθνος, Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου 2010 (Ψάχνουν για τροφή στα σκουπίδια)
Έθνος, Δευτέρα, 10 Νοεμβρίου 2008 (Ψάχνουν στα σκουπίδια των λαϊκών)

Συγκλονιστικά όσο και ανησυχητικά είναι τα όσα περιγράφει ο Α' Σύλλογος Εκπαιδευτικών Αθηνών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης αναφορικά με την κατάσταση στην οποία βρίσκονται πολλά παιδιά σε σχολεία της πρωτεύουσας, εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι οικογένειές τους. Σύμφωνα με ανακοίνωσή του, έχουν καταγραφεί ακόμα και κρούσματα λιποθυμίας μαθητών εξαιτίας της ασιτίας.
Τα Νέα, Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2011 (Λιποθυμούν από την πείνα παιδιά στα σχολεία της Αθήνας)

Όπως επισημαίνει και ο ξένος τύπος, επιστρέφουμε στη Βικτωριανή εποχή,(εποχή όπου οι συνθήκες διαβίωσης των εργαζόμενων στην εκεί βιομηχανία και όχι μόνο, ήταν άθλιες) εκτός και αν αποφασίσουμε τελικά να αντιδράσουμε και να διεκδικήσουμε ένα μέλλον ανθρώπινο και διαφορετικό από αυτό που μας ετοιμάζουν.
The Guardian, Δευτέρα, 16 Μαΐου 2011 (Pay gap widening to Victorian levels)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου