Σελίδες

Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Ο Σαμαράς λαϊκίζει ενώ στηρίζει την πολιτική του ΠΑΣΟΚ


Κοροϊδία και λαϊκισμός σε όλο του το μεγαλείο. 
 
Ο πρόεδρος της ΝΔ αναµένεται, όπως αναφέρουν έµπειρα στελέχη, να οδηγηθεί σε αναπροσαρµογή της στρατηγικής του, αφού τα δεδοµένα άλλαξαν µετά την απόφαση για το «κούρεµα».

Το σύνθημα για επαναδιαπραγμάτευση των όρων του μνημονίου είναι πλέον έωλο και αφήνει να φανεί η έλλειψη πραγματικού προγράμματος και στρατηγικής για έξοδο από την κρίση.

Ο ίδιος παραµένει σταθερά προσηλωµένος στην αρχή ότι εάν κερδίσει τις εκλογές δεν θα αµφισβητήσει τους στόχους που έχουν θέσει οι πιστωτές µας ούτε τις βασικές κατευθύνσεις που έχουν οριοθετηθεί. Για αυτό και στην προχθεσινή του δήλωση έθεσε ως προτεραιότητα την ανάκαµψη της οικονοµίας για να υπάρξουν πρωτογενή πλεονάσµατα.

Φυσικά δεν διευκρινίζει ούτε και αιτιολογεί για το πως θα υπάρξει ανάκαμψη και πλεονάσματα ακολουθώντας τις ίδιες κατευθύνσεις και θέτοντας τους ίδιους στόχους που οδήγησαν στην επιδείνωση.
Ούτε και πως με τα ίδια στελέχη (μέσα σ αυτά και ο ίδιος) που μετείχαν στην οικονομική καταστροφή της Ελλάδας θα οδηγήσει στην οικονομική ανόρθωση.
Αυτοί που μέχρι πρότινος ήταν ακατάλληλοι και διαπλεκόμενοι ξαφνικά έγιναν ικανότατοι και αδιάφθοροι;

Και τέλος, όπως ακούγεται και στο βίντεο, όταν ερωτάται από τον Πρωθυπουργό της Γαλλίας γιατί λέει ότι θα μειώσει τους φόρους αφού  αυτό… απαγορεύται απο την Τρόικα να το κάνει, απαντά ξεκάθαρα ότι πρόκειται για προεκλογική απάτη, κάτι σαν το «λεφτά υπάρχουν».

Μια προσεκτική µελέτη των κινήσεων, δηλώσεων και τοποθετήσεων του Α. Σαµαρά αναδεικνύει ότι ο πρόεδρος της ΝΔ είχε φροντίσει αρκετά έγκαιρα να περιορίσει το εύρος µιας µελλοντικής επαναδιαπραγµάτευσης στα επί µέρους σηµεία της λύσης που θα επιβληθεί στην Ελλάδα, ώστε να αποφύγει να εκτεθεί από την όποια διαπραγματευτική αδυναμία ή αποτυχία. «Να δούµε τα ψιλά γράµµατα» αναφέρει στενός συνεργάτης του κ. Σαµαρά και δίνει ιδιαίτερη έµφαση στα «θολά» σηµεία της συµφωνίας.

Με λίγα λόγια θεωρεί τη συμφωνία, δηλαδή το ξεπούλημα και την εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας, καλή και την αποδέχεται, και το μόνο που χρειάζεται, κατά τη γνώμη του, είναι να «ραφιναριστεί». 
Όπως και ουσιαστικά δεν αρνείται την εκτεταµένη επιτήρηση της ελληνικής οικονοµίας, εξάλλου τέτοια υπήρχε και ένα διάστηµα επί κυβερνήσεων του Κ. Καραµανλή.

TVXS, Τρίτη, 14 Ιουνίου 2011 (Il Sole 24 Ore: Ο Σαμαράς λέει ψέμματα για να κερδίσει τις εκλογές)

Το Βήμα, Σάββατο, 29 Οκτωβρίου 2011 (Πάει για «κούρεµα» η στρατηγική Σαµαρά)
Antinews, Κυριακή, 30 Οκτωβρίου 2011 (Δεν υπάρχουν «θετικά σημεία» σε μια καταστροφική συμφωνία)
From across, Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2011 (Ποιον κοροϊδεύει ο Σαμαράς;)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου