Σελίδες

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Αγρίεψε ξαφνικά ο Παπούλιας (αλλά τελικά έμεινε μόνο στα λόγια)




«Δεν ανέχομαι κανένα κ. Σόιμπλε να λοιδορεί τη χώρα μου. Ποιός είναι ο κ. Σόιμπλε; Ποιοί είναι οι Ολλανδοί και οι Φινλανδοί;» Δήλωσε.

Με αυτά τα λόγια ο Κ. Παπούλιας καυτηρίασε με τον πλέον έντονο τρόπο τα νέα κόλπα της Ευρώπης, οι οποίοι αφού έβαλαν μία κυβέρνηση να ψηφίσει τα μέτρα που οι ίδιοι απαιτούσαν τώρα μας απειλούν πως ίσως το νέο πακέτο βοήθειας δοθεί μετά τις εκλογές με μοναδικό σκοπό να έχουν στο χέρι και τη νεοεκλεγείσα κυβέρνηση.

Βέβαια έμεινε μόνο στα μεγάλα λόγια χωρίς να κάνει τίποτε (όπως άλλωστε το συνηθίζει). Και φυσικά έγινε αντικείμενο εμπαιγμού από τον Σόιμπλε ο οποίος δήλωσε ότι «Μάλλον παράκουσε κάτι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας»


«Δεν ξέρω κανέναν κ. Σόιμπλε που θα έκανε τέτοιο πράγμα. 'Ισως ο Έλληνας Πρόεδρος να παράκουσε κάτι» είπε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας.


Πρόσθεσε, ότι όλοι οι υπουργοί της ευρωζώνης μάχονται τα τελευταία δύο χρόνια να σταθεροποιήσουν το ευρώ «και ειδικά να σταθεροποιήσουν την Ελλάδα».

Ο Σόιμπλε δήλωσε ότι η ευρωζώνη δεν θέτει νέους όρους για τη βοήθεια αλλά είναι απαραίτητο η Ελλάδα να δώσει «επαρκείς εγγυήσεις ότι θα εφαρμόσει αυτούς που έχουν συμφωνηθεί ανεξαρτήτως του αποτελέσματος των εκλογών».
Newsbomb, Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2012 (Η ειρωνική απάντηση Σόιμπλε στον Παπούλια)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου