Σελίδες

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

"Κάτι ψήνουν" στο Σκοπιανό για ΝΑΤΟ - Επιστολή Γ.Ιβανόφ σε Κ.Παπούλια


Την υποστήριξη της Ελλάδας για την ένταξη της ΠΓΔΜ στη Βορειοατλαντική Συμμαχία ζητεί ο πρόεδρος της χώρας Γκιόργκι Ιβάνοφ, με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια ενόψει της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Σικάγο που θα διεξαχθεί τον Μάιο!
Κανονικά θα λέγαμε ότι το θράσος τους δεν έχει όρια, αλλά με δεδομένο ότι κάνουν τόσα και τόσα για να αποδείξουν τον αλυτρωτικό χαρακτήρα τους και έρχεται ο διορισμένος και "ειδικής αποστολής" Λ.Παπαδήμος και προσκαλεί τον N.Γκρουέφκι σε συνάντηση, σημαίνει ότι "κάτι ψήνεται". Και τώρα δεν υπάρχει Καραμανλής για να πει «Εγώ θα κάνω το καθήκον μου, αλλά μετά θα μας φάνε», όπως είχε πει τον Μάϊο του 2008.


Ο κ. Ιβάνοφ αναφέρει στον κ. Παπούλια ότι αποστέλλει την επιστολή αυτή υπό το φως των νέων δεδομένων σχετικά με την ενταξιακή πορεία της ΠΓΔΜ προς το ΝΑΤΟ, που έχουν προκύψει από την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης (ΔΔΧ), στις 5 Δεκεμβρίου του 2011.

Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ, πέραν της επιστολής του προς τον κ. Παπούλια, απέστειλε επιστολές και προς τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων των χωρών του ΝΑΤΟ με τις οποίες ζητά επίσης υποστήριξη για ένταξη της χώρας του στη Βορειοατλαντική Συμμαχία στη Σύνοδο του Σικάγο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου