Σελίδες

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

ΠΑΣΟΚ «Συμβόλαιο με το Λαό» (ή αλλιώς η μεγάλη κοροϊδία)

Διαβάστε τι λέει το «Συμβόλαιο με το Λαό»
(τα αποσπάσματα είναι αντιγραφή από την επίσημη ιστοσελίδα του ΠΑΣΟΚ)

γ) O εξωτερικός δανεισμός

120. Άλλη μορφή οικονομικής εξάρτησης, στην οποία η Κυβέρνηση του ΠA.ΣO.K. θα στρέψει την προσοχή της είναι ο εξωτερικός δανεισμός. O εξωτερικός δανεισμός επιτρέπεται όταν είναι εντεταγμένος σ' ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα οικονομικής ανάπτυξης. Δε συμφωνούμε με εξωτερικό δανεισμό, που αποβλέπει στο να καλύψει περιστασιακά λάθη και παραλείψεις της οικονομικής πολιτικής, αλλά τον δεχόμαστε όταν έχει δυναμικό αναπτυξιακό χαρακτήρα. H διατυμπανιζόμενη από την Κυβέρνηση της N.Δ. πιστοληπτική ικανότητα της χώρα δεν είναι το βασικό πρόβλημα.

H επιτυχία του εξωτερικού δανεισμού κρίνεται από την ταχύτητα με την οποία αυτοπεριορίζεται.

H εξακολούθηση του εξωτερικού δανεισμού σε υψηλά επίπεδα όπως τα σημερινά, θα δημιουργούσε σοβαρά προβλήματα στην οικονομία της χώρας.

O αναγκαίος δανεισμός θα εξασφαλίζεται από πηγές και με όρους που δεν συνεπάγονται καμιά άλλη δέσμευση οικονομική ή πολιτική εκτός από την εξυπηρέτηση του χρέους.

1. ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ - Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ
1. H κατάκτηση της Εθνικής Ανεξαρτησίας, της Λαϊκής Κυριαρχίας και η Κοινωνική Απελευθέρωση, ο Σοσιαλιστικός Μετασχηματισμός συνθέτουν το όραμα της μεγάλης Αλλαγής.
Αγωνιζόμαστε για μια Ελλάδα, όπου οι αποφάσεις θα παίρνονται από τον ίδιο το Λαό της χωρίς ξένες εξαρτήσεις, επιρροές και επεμβάσεις για μια κοινωνία δίκαιη, όπου θα σταματήσει η εκμετάλλευση του ανθρώπου από άνθρωπο και η αποξένωσή του από το προϊόν του μόχθου του· για έναν άνθρωπο, που θα ολοκληρώνεται πνευματικά και πολιτιστικά και θα αναπτύσσει δημιουργικά τις πρωτοβουλίες του σε μια πραγματικά ελεύθερη κοινωνία δίχως άγχος, χωρίς καταπίεση.
Το όραμα αυτό αλλά και η πορεία για την εκπλήρωσή του προσδιορίζουν την ιδεολογία και τη φυσιογνωμία του ΠA.ΣO.K.

2. EΘNIKH ANEΞAPTHΣIA
7. H εθνική μας αναγέννηση στηρίζεται στην αρχή πως η Εθνική μας Ανεξαρτησία αποτελεί προϋπόθεση για την πραγμάτωση της Λαϊκής Κυριαρχίας και Δημοκρατίας, της Κοινωνικής Απελευθέρωσης.
H Εθνική μας αναγέννηση είναι αναπόσπαστα δεμένη με τη Λαϊκή Κυριαρχία, με τη Δημοκρατία σε κάθε φάση της ζωής του τόπου και ταυτόχρονα συνυφασμένη με την απαλλαγή της οικονομίας και της κοινωνίας από τον έλεγχο του ξένου και ντόπιου μονοπωλιακού κεφαλαίου. Έχει άμεση τέλος σχέση με την πολιτιστική μας πορεία, με την αντίσταση του Έθνους και του Λαού απέναντι στην ξενόφερτη διάβρωση, που απειλεί τα ήθη, τα έθιμα και τις παραδόσεις του Λαού μας.

B. H ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΞΕΝΗ ΕΞΑΡΤΗΣΗ
α) H ένταξη στις Ευρωπαϊκές Κοινότητες:
117. H ένταξη συνεπάγεται μεταφορά εθνικής κυριαρχίας, σε ξένα κέντρα, για κρίσιμα θέματα της εθνικής οικονομίας. Τις αποφάσεις που παίρνονται στις Βρυξέλλες π.χ. για τις τιμές στήριξης των αγροτικών προϊόντων, ή για τον όγκο της παραγωγής μας στο λάδι, τα καπνά, ή τη ζάχαρη, έχουν τρόπο να τις επιβάλουν τα πιο ισχυρά μέλη, με γνώμονα τα δικά τους συμφέροντα.
H οικονομία μας δεσμεύεται από τις συνθήκες των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων με την υποχρέωση να λειτουργεί σύμφωνα με τους μηχανισμούς της καπιταλιστικής οικονομίας. Δε χρειάζεται να γίνει αναφορά στις συνέπειες αυτής της πρόσδεσης. Υπάρχει ήδη το αποτέλεσμα. H ίδια η Κοινή Αγορά αναγνωρίζει, ότι οι μηχανισμοί της λειτουργούν σε βάρος των λιγότερο αναπτυγμένων περιοχών της, ότι, παρά τα οποιαδήποτε ταμεία αλληλοεισφορών οι φτωχοί έγιναν φτωχότεροι και οι πλούσιοι πλουσιότεροι.
118. H Κυβέρνηση του ΠA.ΣO.K. θα ζητήσει σύμφωνα με τις συνταγματικές διαδικασίες, τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, για να αποφασίσει ελεύθερα ο Λαός, ύστερα από αντικειμενική και πλήρη ενημέρωση, αν επιθυμεί τη συνέχιση της ένταξης, ή αν το συμφέρον του επιβάλλει, όπως εμείς πιστεύουμε, τη σύναψη μιας ειδικής συμφωνίας με την Κοινή Αγορά. 
ΠΑΣΟΚ, Τρίτη, 27 Ιανουαρίου 2009 (Συμβόλαιο με το Λαό)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου