Σελίδες

Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Άοκνα εργάζεται υπερ των γερμανικών εταιρειών η Α.Διαμαντοπούλου

Άοκνα εργάζεται υπέρ των γερμανικών εταιρειών η υπουργός Ανάπτυξης Άννα Διαμαντοπούλου. Απαντώντας στην αγωνία του Βερολίνου για την επόμενη ημέρα των εκλογών η υπουργός τόνισε ότι «η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού θέλει να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ και αυτό πιστεύω θα αποτυπωθεί στις εκλογές».

Ειδικότερα μετά την ομιλία της στο γερμανικό Κοινοβούλιο η κυρία Διαμαντοπούλου δήλωσε ότι: «στην Ελλάδα αρχίζει να δημιουργείται κλίμα σταθεροποίησης μέσα από συγκεκριμένα γεγονότα, όπως η υπογραφή της συμφωνίας με την ΕΤΕπ για τη ρευστότητα στην αγορά, αλλά και ένα σύνολο μεταρρυθμίσεων που προχωρούν».

Η συνάντηση με τους Γερμανούς συναδέλφους έγινε σε εξαιρετικά θερμό κλίμα (σ.σ.: αλίμονο!) Στη συζήτηση συμμετείχαν όλα τα κόμματα με θετική στάση, κατανόηση και εκτίμηση των προσπαθειών του ελληνικού λαού. Επίσης, εξέφρασαν ανησυχία για την πορεία υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων και για συγκεκριμένα ζητήματα, όπως οι επενδύσεις και η δημοσιονομική εξυγίανση της χώρας.

Για τις σχέσεις των δύο χωρών στο θέμα των επενδύσεων και των προβλημάτων που υπήρξαν η κυρία Διαμαντοπούλου είπε ότι «οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών είναι θετικές όταν βασίζονται σε πραγματικά γεγονότα. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν αναλυτικά δεδομένα όλων των γερμανικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα στο χώρο των επενδύσεων. Υπάρχουν 345 γερμανικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα, από τις οποίες οι οκτώ αντιμετωπίζουν συγκεκριμένα προβλήματα. Είμαστε σε επαφή με την κάθε εταιρεία, ώστε να ξεπεραστούν. Έχουμε κάνει σαφές ότι είμαστε έτοιμοι μόλις υπάρξει κατάθεση προτάσεων για νέες επενδύσεις να τις υποστηρίξουμε μία προς μία».
Defencenet, Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2012 (Άοκνα εργάζεται υπερ των γερμανικών εταιρειών η Α.Διαμαντοπούλου) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου