Σελίδες

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Π. Καμμένος, Ελπίδα ή Μία από τα ίδια;

Είναι ολοφάνερο πλέον οτι βρισκόμαστε μπροστά σε μια εντελώς μεταβατική εποχή, που συνάμα είναι και το αδιαμφισβήτητο τέλος της Μεταπολίτευσης. Τώρα πλέον ζούμε στην εποχή της τεχνολογίας, την εποχή του διαδικτύου, της ταχύτατης πληροφορίας και των ευκαιριών που αυτή προσφέρει. Στην Ελλάδα ιδίως, που τα πάντα έχουν έρθει "τούμπα" σε κοινωνικοπολιτικό επίπεδο, το διαδίκτυο είναι πια το μεγάλο επικοινωνιακό μέσο που κερδίζει συνεχώς έδαφος έναντι των άλλων συμβατικών ΜΜΕ.

Τρανή απόδειξη αυτού του συμπεράσματος, η τεράστια απήχηση του νεοσύστατου - κόμματος - κίνησης πολιτών "Ανεξάρτητοι Ελληνες" του Πάνου Καμμένου, που όπως φαίνεται, επικρατεί κατά κράτος στην διαδικτυακή μάχη, με ποσοστά "τρελλά" τόσο για μια νέα κίνηση όπως είναι αυτή, αλλά και σαν επικοινωνιακός φορέας μεταξύ πολιτών-χρηστών.

Καλά όλα αυτά, όμως το νόμισμα ως γνωστόν έχει δύο όψεις και σκόπος του ιστολογίου μας δεν είναι να χαιδεύουμε αυτιά, αλλα να ασκούμε καλοπροαίρετη κριτική όταν διαπιστώνουμε κάτι λάθος.

- Η επιλογή της κ. Μ.Ιατρίδη

Χθές Ο Πάνος Καμμένος μιλώντας στον Real Fm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, προανήγγειλε την προσχώρηση στο κόμμα «Ανεξάρτητοι Έλληνες» της διαγραμμένης από τη Νέα Δημοκρατία βουλευτού κ. Μ.Ιατρίδη

«Δε ξεκινάμε να κάνουμε υποκατάστημα κανενός παλαιού κόμματος, είμαστε ΠΟΛΛΟΙ,ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ,ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ και χτίζουμε το αύριο με αύθαρτα υλικά και νέους ανθρώπους» (απόσπασμα δήλωσης απο το πρώτο live chat του κ. Καμμένου στο enikos.gr)

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του cretalive.gr η βουλευτής κ Ιατρίδη προσλήφθηκε στα...16 της από τον κοινοτάρχη πατέρα της!

Cretalive, Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2011 (Η βουλευτής προσλήφθηκε στα...16 της από τον κοινοτάρχη πατέρα της!)
Σοβαρή καταγγελία για την πρόσληψη της βουλευτού της ΝΔ Μίκας Ιατρίδη στην πρώην κοινότητα Καλυθιών το 1994 όταν κοινοτάρχης ήταν ο πατέρας της, για την μετατροπή της σύμβασής της σε αορίστου χρόνου το 1998 αλλά και για την μετάταξή της το 2002 στο δήμο Ιαλυσού έκανε τέως δημοτικός σύμβουλος του δήμου Καλλιθέας προς το δήμαρχο Ρόδου, καταθέτοντας και τα σχετικά έγγραφα, ζητώντας να πληροφορηθεί αν αυτά είναι πλαστά ή όχι.
Συγκεκριμένα ο τέως δημοτικός σύμβουλος Καλλιθέας Αναστάσιος Αναστασάς κατέθεσε αίτηση προς το δήμαρχο Ρόδου Στάθη Κουσουρνά καταγγέλλοντας τις διαδικασίες πρόσληψής της. Όπως αναφέρει στην αίτηση ο τέως δημοτικός σύμβουλος, τα έγγραφα που αφορούν το διορισμό της κ. Ιατρίδη στην πρώην κοινότητα Καλυθιών υπογράφονται από τον τότε κοινοτάρχη και πατέρα της Γιάννη Ιατρίδη, ενώ η απόφαση μετάταξής της στο δήμο Ιαλυσού υπογράφεται από την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Ο κ. Αναστασάς θέτει στην αίτησή του τα εξής ερωτήματα:
- Είναι τα συνημμένα έγγραφα πλαστά ή όχι;
- Η πρόσληψη έγινε ενώ η εργαζόμενη στο δήμο ήταν ακόμα μαθήτρια σε ηλικία μικρότερη των 17 ετών;
- Επειδή η παρουσία της στη κοινότητα Καλυθιών και το δήμο Καλλιθέας ήταν «μηδενική» υπήρχαν στελέχη (αιρετά και μη) που την κάλυπταν;
Σύμφωνα πάντα με την αίτηση που κατατέθηκε στο δήμο και απευθύνεται προς το δήμαρχο ζητώντας απαντήσεις αναφέρονται μεταξύ των άλλων τα εξής:
«Αν τα έγγραφα δεν είναι πλαστά τότε:
Η κ. Τσαμπίκα Ιατρίδη διορίστηκε στις 31-8-94 στη κοινότητα Καλυθιών Ρόδου πριν κλείσει τα 17 ( ήταν ακόμα μαθήτρια ;) με σχέση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας 8 μηνών με απόφαση του προέδρου κοινότητας και πατέρα της. Κατόπιν, στις 27-3-1998 έγινε μόνιμη στη κοινότητα Καλυθιών (μετέπειτα δήμο Καλλιθέας) πάντα με απόφαση κοινοτάρχη. Υπηρέτησε στη πρώην κοινότητα Καλυθιών και τον πρώην δήμο Καλλιθέας χωρίς καμία φυσική παρουσία της στους χώρους του δήμου ή της κοινότητας με κοινοτάρχη και δήμαρχο πάντα τον πατέρα της. Τέλος μετατάχτηκε στο δήμο Ιαλυσού με δήμαρχο τον κ. Στάγκα στις 12-9-2002. Ενώ λοιπόν εργαζόταν στη κοινότητα Καλυθιών και στους δήμους Καλλιθέας και Ιαλυσού παράλληλα ολοκλήρωσε τις σπουδές στη μέση εκπαίδευση, στο οικονομικό πανεπιστήμιο, μεταπτυχιακό από το πανεπιστήμιο Αιγαίου και απασχολήθηκε με την εκπαίδευση σε νηπιαγωγείο».
Ο τέως δημοτικός σύμβουλος, όπως αναφέρεται στην αίτηση που κατέθεσε, ως μέλος του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Καλλιθέας τον περασμένο Δεκέμβριο σε δημόσια συνεδρίαση έθεσε ερώτημα στον τότε δήμαρχο και πατέρα της βουλευτού Γιάννη Ιατρίδη σχετικά με την πλαστότητα των τριών εγγράφων αλλά έμεινε αναπάντητο με το «θα σου απαντήσω».
Όσον αφορά το έγγραφο της πρώην περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με αριθμό πρωτοκόλλου 16983/12-9-2002 επιβεβαιώνεται ότι έγινε μετάταξη της κ. Ιατρίδη από το δήμο Καλλιθέας στο δήμο Ιαλυσού και όχι πρόσληψη μέσω ΑΣΕΠ. Σήμερα η «ΠΡΟΟΔΟΣ» δημοσιεύει το έγγραφο με αρ. πρωτοκόλλου 4428/31-3-1994, που αφορά στην πρόσληψή της με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας 8 μηνών.
proodos.net
H AΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ βουλευτού
Η βουλευτής Δωδεκανήσου Μίκα Ιατρίδη σχετικά με τη νομιμότητα του διορισμού της, προέβη στην ακόλουθη δήλωση λέγοντας ότι όλα έγιναν νόμιμα αλλά χωρίς να απαντά πως προσλήφθηκε στα 16 της:
«Όλες οι αποφάσεις που σχετίζονται με το διορισμό μου είναι δημοσιευμένες, εδώ και χρόνια, στο ΦΕΚ. Το γεγονός αυτό και μόνο, απαντά στο ζήτημα της νομιμότητας του διορισμού μου.
Σε κάθε περίπτωση, σεβόμενη τους θεσμούς και το γεγονός ότι η αίτηση του ενδιαφερόμενου απευθύνεται στο Δήμο Ρόδου, επικοινώνησα με το Δήμαρχο Ρόδου, κ. Στάθη Κουσουρνά, και του ζήτησα, εφόσον αυτό είναι εφικτό από τις υπηρεσίες του Δήμου, να απαντηθεί επίσημα, το γρηγορότερο δυνατόν, η εν λόγω αίτηση.»

- Καταγγελίες για λογοκρισία στο facebook.

Oι ανώνυμες αλλα και επώνυμες καταγγελίες για διαγραφή σχολίων στο τοίχο του facebook των Ανεξάρτητων Ελλήνων αρχίζουν να πληθαίνουν. Είναι βέβαια κατανοητό ότι πολλά σχόλια τα λογοκρίνει το ίδιο το facebook εξ'αρχής, αλλα τί γίνεται στην περίπτωση που έχει καταχωρηθεί κάποιο και μετέπειτα διαγράφεται;



Ανδρέας Σπύρου: Χθες ανέβασα στον τοίχο μου μια ανοικτή επιστολή προς τον κ. Πάνο Καμμένο. Η ίδια επιστολή μπήκε και σαν σχόλιο σε ένα ποστάρισμα στην σελίδα του στο Facebook (βλέπετε το τοίχος του είναι κλειστός). Μετά από ούτε 10 λεπτά, το σχόλιο σβήστηκε ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΤΑΤΑ και με έβγαλαν απ' την ομάδα. Αυτοί είναι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες...!

Παρακάτω βρείτε όλοκληρη η επιστολή...

Αξιότιμε κ. Καμμένε,
Παρακολουθώ μετά ιδιαιτέρας προσοχής τις τελευταίες βδομάδες την προσπάθειά σας, αναφορικά με το νέο πολιτικό κόμμα του οποίου έχετε την τιμή να είσαστε ο αρχηγός, καθώς και τις ομιλίες σας στην Βουλή. Πολλά από τα οποία λέτε, με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνο. Έχω όμως, σαν νομιμόφρων φορολογούμενος Έλληνας πολίτης να σας κάνω κάποιες ερωτήσεις.
• Πως μπορώ να πεισθώ για τις αγνές και πατριωτικές προθέσεις ενός νέου κόμματος, όταν αυτό αποτελείται αποκλειστικά από πολιτευόμενους, οι οποίοι είναι οι κύριοι υπεύθυνοι με τις πράξεις τους ή την σιωπηρή παρουσία τους για το κατρακύλισμα και την καταστροφή αυτής της χώρας τα τελευταία σαράντα χρόνια…;; Εσείς και οι λοιποί συμπολιτευόμενοί σας δεν ήσασταν μέχρι χθες μέρος αυτής της Λερναίας Ύδρας που λέγεται έλληνας (ή μήπως ελληνόφωνος;) πολιτικός…;;
• Τι ήταν αυτό που, εν μία νυκτί, σας «άνοιξε» τα μάτια και ξαφνικά «ανακαλύψατε» την διαφθορά στο δημόσιο, τις προδοτικές πολιτικές όλα αυτά τα χρόνια, την αναγκαιότητα αποχώρησης από το Μνημόνιο κλπ…;;
• Τι σας κάνει να πιστεύετε ότι θα πάρετε με το μέρος σας τους Έλληνες, μόνο και μόνο επειδή λέτε, δηλώνετε και αναπαράγετε αυτά που η Ελληνική κοινωνία συζητά τόσα χρόνια στα καφενεία, στις παρέες και στην καθημερινότητά της…;;
• Και τέλος, τι σας κάνει να πιστεύετε ότι είσαστε Έλληνες (εμείς οι υπόλοιποι δεν είμαστε, δηλαδή;), ότι είσαστε ανεξάρτητοι (από ποιόν, άραγε;) κι ότι είσαστε πολλοί…;
Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας.
Με τιμή,
Ανδρέας Σπύρου 
Η αλήθεια είναι οτι ο Πάνος Καμμένος μέχρι στιγμής έχει χειριστεί το επικοινωνιακό παιχνίδι με "επαγγελματικό" τρόπο. Τέτοιον μάλιστα, που μπορεί να συναντήσει κανείς μόνο σε χώρες όπως η αμερική για παράδειγμα, που το διαδίκτυο χρησιμοποιείται ευρέως εδώ και μια δεκαετία, ενώ στην Ελλάδα είναι νεοσύστατο είδος επικοινωνίας. Η κίνηση μπορεί να κερδίζει εκ πρώτης όψης τη μάχη στο διαδίκτυο, αλλα υπάρχουν και τα της πολιτικής που πρέπει να προσεχθούν!

Το άμεσο μέλλον θα δείξει, αν και κατα πόσον οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα έχουν τη δυναμική και το σθένος να ανταποκριθούν στις πραγματικές προσδοκίες της κοινωνίας στην πράξη!

Το ιστολόγιό μας ασφαλώς και δεν παίρνει καμμία απολύτως θέση, υπέρ η κατά του κ. Καμμένου, αλλά οφείλει και να δώσει όλες τις θέσεις και τις απόψεις που αφορούν τη νέα αυτή πολιτική κίνηση.

Ας ελπίσουμε μόνο, να μην αποδειχτεί ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΦΟΥΣΚΑ και παρασυρθεί ο - διψασμένος για δικαιοσύνη - ελληνικός λαός...
Λόγιος Ερμής, Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2012 (Πάνο Καμμένε, πρόσεχε!)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου