Σελίδες

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΚΟΚΚΑΛΗ

Όσο πιο πολύ γιγαντώνεται τόσο πιο αδηφάγο γίνεται το τέρας
Παρά τις αντιστάσεις Κόκκαλης, Μπόμπολας καταβροχθίζουν τα πάντα και μένουν ατιμώρητο.

Εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ από τον κρατικό κορβανά καταλήγουν στις τσέπες της ρωσόδουλης κρατικοδίαιτης ολιγαρχίας. Το τετρακομματικό καθεστώς με απευθείας αναθέσεις έχει θεριέψει τη νέα μεγαλοαστική τάξη που έχει δεμένα τα συμφέροντά της με το ρώσικο ιμπεριαλισμό. 

Ο Κόκκαλης, πρώην πράκτορας της Στάζι και κατηγορούμενος για κατασκοπεία σε βάρος της χώρας μας, είναι ένας τυπικός εκπρόσωπός της. Η Intracom ιδρύθηκε με χρήματα της πρώην ανατολικής Γερμανίας για να μεταφέρει δυτική τεχνογνωσία στις ανατολικές χώρες, στις οποίες είχε επιβληθεί εμπάργκο τεχνολογίας από τη Δύση την εποχή του ψυχρού πολέμου. 

Μέσα από ένα όργιο απευθείας αναθέσεων κρατικών προμηθειών από την εποχή του Α. Παπανδρέου μέχρι και σήμερα, η εταιρεία αυτή γιγαντώθηκε και ο Κόκκαλης έγινε από τους πλουσιότερους ανθρώπους της χώρας. Μέσα σε λίγα χρόνια, πρωτοφανές για έναν καπιταλισμό δυτικού τύπου, έγινε πραγματικά ένα οικονομικό τέρας. Αυτό κατορθώθηκε γιατί ο Κόκκαλης υποστηρίζονταν από μια ηγεμονική ομάδα του πολιτικού καθεστώτος. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι ελάχιστες φορές ο Κόκκαλης κάθισε στο εδώλιο του κατηγορουμένου και τις περισσότερες φορές αθωώθηκε με απαλλακτικά βουλεύματα. Το πρόβλημα με τις δουλειές του Κόκκαλη δεν είναι μόνο ότι σε αυτόν γίνονται απευθείας αναθέσεις χωρίς κανένα διεθνή διαγωνισμό, αλλά και το ότι οι δουλειές που αναλαμβάνει, στον τομέα της πληροφορικής ή των τηλεπικοινωνιών, είναι παρωχημένης τεχνολογίας, παραδίδονται με τρομακτικές καθυστερήσεις και συνήθως δεν πληρώνει καθόλου ή πληρώνει ελάχιστα τις ρήτρες της καθυστέρησης. Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση του πληροφοριακού φορολογικού συστήματος ΤΑΧΙS που η παράδοσή του καθυστέρησε τρία χρόνια και όταν παραδόθηκε θεωρήθηκε από τους ειδικούς ‘‘αρχαίο’’ και βέβαια αυτός δεν πλήρωσε τίποτα για την πολύχρονη καθυστέρηση. 
ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΚΟΚΚΑΛΗ (ΟΑΚΚΕ) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου