Σελίδες

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Βλέπει κι άλλο κούρεμα και ανέφικτο το νέο πρόγραμμα η Moody’s

Νέα κουρέματα στα ελληνικά ομόλογα, βλέπει η Moody’s, στην εβδομαδιαία έκθεσή της. «Δεδομένου του εξαιρετικά δύσκολου έργου που έχουν μπροστά τους οι ελληνικές αρχές και του μεγέθους του χρέους που θα παραμείνει υψηλό στα τέλη αυτής της δεκαετίας, η πιθανότητα για επέκταση του κουρέματος στα ελληνικά ομόλογα είναι πολύ υψηλή».

Ο αμερικανικός οίκος αναφέρει, πως αυτό είναι κάτι που συναντάται συχνά στις περιπτώσεις αθέτησης πληρωμών από κράτη στο παρελθόν. Το 70% των χωρών που αθέτησαν πληρωμές τους, λέει, έζησε πολλαπλά τέτοια επεισόδια (default) μέσα σε λίγα μόνο χρόνια. Εξίσου συχνά, λέει, η βαθμολογία της χώρας που πραγματοποιεί αθέτηση πληρωμών, μένει στα κατώτατα επίπεδα, για πολύ διάστημα. Η μέση αξιολόγηση είναι Caa1 στα δύο χρόνια που ακολουθούν μετά την χρεοκοπία και B3 στα τρία χρόνια.

Η Moody's εκτιμά, πως το νέο σχέδιο για την Ελλάδα, αν και αφαιρεί κάποιο μέρος από την πίεση που ασκείται στη χώρα, ωστόσο δεν αποτελεί μία ολοκληρωμένη λύση για τα προβλήματα φερεγγυότητάς της.
Defencenet, Τετάρτη, 2 Νοεμβρίου 2011 (Βλέπει κι άλλο κούρεμα και ανέφικτο το νέο πρόγραμμα η Moody’s)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου