Σελίδες

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Είμαστε ήδη ΑΠΟΙΚΙΑ

Στην Ιρλανδία, ο πρωθυπουργός Enda Kenny κατηγορήθηκε από τους ηγέτες της αντιπολίτευσης για «συγκλονιστική απιστία» καθώς ένα αντίγραφο του προς ψήφιση νέου ιρλανδικού προϋπολογισμού βρέθηκε στο Βερολίνο να εξετάζεται από τη γερμανική Ομοσπονδιακή Βουλή (Bundestag), πριν ακόμη φτάσει στα χέρια των μελών του ιρλανδικού κοινοβουλίου. Η είδηση αυτή προκάλεσε ένα αξιοσημείωτο πρωτοσέλιδο μιας μεγάλης ιρλανδικής εφημερίδας.

Αλλά ο τίτλος του πρωτοσέλιδου «Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΜΑΣ» δεν περιορίζεται μόνον στην Ιρλανδία.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η Telegraph δημιούργησε σάλο με ένα δημοσίευμα της σχετικά με ένα «μυστικό» γερμανικό σχέδιο παρέμβασης στην εσωτερική πολιτική των άλλων χωρών της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Angela Merkel υποτίθεται πως προσπαθούσε να αποτρέψει τον Ντέιβιντ Κάμερον από τη διενέργεια οιασδήποτε μορφής δημοψηφίσματος σχετικά με τις τροποποιήσεις της Συνθήκης της ΕΕ. Η «είδηση» αυτή είναι, ωστόσο, αρκετά συγκεχυμένη και ασαφής.

Στην Ελλάδα, ο προϋπολογισμός δεν χρειάζεται να περάσει από το Γερμανικό κοινοβούλιο. Υπάρχουν ήδη στην Αθήνα οι Γερμανοί/Ευρωπαίοι  «σύμβουλοι» που θα τον συντάξουν/ελέγξουν.
Marketbet, Σάββατο, 19 Νοεμβρίου 2011 (το νέο αφεντικό μας, η Γερμανία…) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου