Σελίδες

Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Απίστευτη ανακοίνωση της βρετανικής ΜΕΤ για την υπερθέρμανση!

Picture
Στις 24 Δεκεμβρίου, η ΜΕΤ Office (η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Βρετανίας) εξέδωσε δελτίο Τύπου, επιβεβαιώνοντας ότι πρόσφατα αναθεώρησε προς τα κάτω την δεκαδική της πρόβλεψη σχετικά με την παγκόσμια θερμοκρασία για την περίοδο έως το 2017. Ζήτησε, μάλιστα, όπως είπαν, αυτό να γίνει γνωστό από τα διάφορα ΜΜΕ, αλλά η "κάλυψη" της προσαρμογής, παρολίγο να γίνει "συγκάλυψη" αφού δημοσιεύτηκε χωρίς πολλές τυμπανοκρουσίες αρχικά μόνο στην ιστοσελίδα της στις 24 Δεκεμβρίου.

Η προσαρμογή τελικά εντοπίστηκε στις 5 Ιανουαρίου με μια αφίσα που ονομάζεται "Duwayne" στο φόρουμ web SolarCycle24.com. Οι διάφοροι σκεπτικιστές του κλίματος το'πιασαν αμέσως και στις 7 Ιανουαρίου, ο Roger Harrabin, αναλυτής περιβάλλοντος του BBC, έγραψε ότι η Met Office είχε επιβεβαιώσει σε αυτόν ότι είχε 'παγώσει' την εξέλιξη της ανόδου της θερμοκρασίας για την περίοδο μέχρι το 2017 κατά 20%.

Η βρετανική Met Office αναθεωρηθεί μία από τις προβλέψεις της για το πόσο ο κόσμος μπορεί να ζεσταθεί μέσα στα επόμενα λίγα χρόνια. Λέει ότι η μέση θερμοκρασία είναι πιθανό να είναι 0,43 C πάνω από το μακροπρόθεσμο μέσο όρο μέχρι το 2017 - σε αντίθεση με την προηγούμενη πρόβλεψη που υποστήριζε μια αύξηση της θερμοκρασίας 0.54C.

Η εξήγηση είναι ότι χρησιμοποιήθηκε τώρα ένα νέο είδος μοντέλου υπολογιστή που θέτει διαφορετικές παραμέτρους. Η Met Office υπογραμμίζει ότι το έργο είναι σε πειραματικό στάδιο και ότι το γεγονός ότι δείχνει λιγότερη υπερθέρμανση για τα επόμενα 5 χρόνια δεν μας εξασφαλίζει καμία πρόβλεψη για τον υπόλοιπο αιώνα.

Οι προβλέψεις βασίζονται όλες σε σύγκριση με τη μέση παγκόσμια θερμοκρασία κατά τη διάρκεια της περιόδου 1971-2000. Το προηγούμενο μοντέλο είχε προβλέψει ότι η περίοδος 2012-16 θα είναι 0.54C πάνω από αυτό το μακροχρόνιο μέσο όρο - σε ένα εύρος από 0,36 αβεβαιότητα-0.72C. Αντίθετα το νέο μοντέλο, γνωστό ως HadGEM3, δίνει μια αύξηση περίπου το ένα πέμπτο χαμηλότερη από εκείνη του 0.43C - μέσα σε μία κλίμακα από 0,28 έως 0,59.

Η είδηση ​​έχει αξιοποιηθεί από τους σκεπτικιστές του κλίματος που ήδη υποστηρίζουν ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη έχει "σταματήσει" από το ρεκόρ έτους του 1998 και ότι αυτή η νέα εξέλιξη υπονομεύει περαιτέρω τόσο την ίδια την επιστήμη του κλίματος, καθώς και κάθε πολιτική απάντηση στην αύξηση των θερμοκρασιών. Οι επιστήμονες του κλίματος απάντησαν λέγοντας ότι η δημιουργία ένος τέτοιου συμπεράσματος είναι παραπλανητική.
Picture
Picture
Αλλά... η είδηση αξιοποιείται ΚΑΙ από τους οπαδούς της υπερθέρμανσης. Ο επικεφαλής της ΜΕΤ είπε, λοιπόν, ότι αν και η πρώτη δεκαετία του 21ου αιώνα ήταν θερμότερη απ' όλες, η εξέλιξη της υπερθέρμανσης έχει βραδύνει συγκριτικά με την δεκαετία του '70 κι αυτό μπορεί να οφείλεται και στα... αερολύματα από τη ατμοσφαιρική ρύπανση τα οποία μπορούν να επηρεάσουν το κλίμα του πλανήτη! Και δεν αποκλείεται το κλίμα να ξαναρχίσει να ζεσταίνεται. 

Μην χειροκροτείτε ακόμα... ξαναδιαβάζουμε μέσα από τις γραμμές...

Η βρετανική ΜΕΤ μόνο δείγματα σωστής συμπεριφοράς δεν μας έχει δώσει μέχρι τώρα. Το αντίθετο μάλιστα. Πριν 1-2 χρόνια είχε ξεκινήσει μια καμπάνια σε συνεργασία με το υπουργείο παιδείας και ζητούσε από τα παιδιά του δημοτικού να καταγράφουν διαδικτυακά τα αεροπλάνα που ψεκάζουν κι αφήνουν τεράστιες ουρές ως κανονικά αεροπλάνα! Τους διδάσκουν μάλιστα να βλέπουν τα χημικά σύννεφα και να τα θεωρούν ως φυσικά. Είναι η υπηρεσία που, μετά την πολεμική αεροπορία, έχει απόλυτη γνώση τόσο για τους χημικούς αεροψεκασμούς που συντελούνται στη Βρετανία (και πιστέψτε μας... είναι ΠΟΛΛΟΙ!) όσο και για τα συστήματα που λειτουργούν με ηλεκτρομαγνητικά πεδία, αφού η χώρα τους διαθέτει κιόλας.

Τότε γιατί η τόση ξαφνική καλοσύνη και ειλικρίνια; Ένα 'ναι μεν αλλά' που μπορεί κάτι να κρύβει. Ναι, δεν συντρέχουμε άμεσο κίνδυνο, αλλά, ο κίνδυνος υπάρχει... Μήπως η επισύμανση ότι τα αερολύματα επηρεάζουν το κλίμα είναι η φράση κλειδί; Μήπως... λέμε μήπως, ετοιμάζονται σιγά σιγά να 'φανερώσουν' τα υποτιθέμενα κρυφά προγράμματα της Γεωμηχανικής με το σενάριο ότι γίνονταν τόσο καιρό μυστικά και πειραματικά, και τώρα που αποδεικνύεται ότι αποδίδουν να μας τα επιβάλλουν ως γιατρικό του πλανήτη;

Πάντως το ΜΕΤ κατηγορείται ότι επίτηδες έβγαλε στη φόρα την ανακοίνωση χριστουγεννιάτικα γιατί δεν ήθελε να πάρει μεγάλες διαστάσεις η μέχρι τώρα αποτυχία τους. Και κάποιοι μπλόγκερς/ακτιβιστές την έβγαλαν στη φόρα. Αλλά και τις μυστικές μεθόδους της Γεωμηχανικής, επίσης κάποιοι 'ακτιβιστές' που εμφανίστηκαν από το πουθενά τις αποκάλυψαν, για να στρέψουν την προσοχή εκεί και να βάλουν όλη τη διεθνή κοινότητα, που ήδη μιλούσε ενάντια στις χημικούς αεροψεκασμούς, να διαδίδει ότι 'ανακάλυψε' την αιτία τους, δηλαδή τη Γεωμηχανική. Περί Μηχανικής πρόκειτα, σίγουρα, αλλά μάλλον Κοινωνικής!

Τι γίνεται με το κλίμα τελικά;

Εμείς είμαστε 'σκεπτικιστές' και με τους φανατικούς οπαδούς και τρομοκράτες της κλιματικής αλλαγής, αλλά και με τους αντίθετους τους, εκείνους τους δήθεν 'σκεπτικιστές' που τους χρησιμοποιούν επίτηδες για να μοιάζουν οι κακοί της παρέας, που δεν έχουν περιβαλλοντική συνείδηση και δεν κατηγορούν τις μεγάλες εταιρείες και βιομηχανικές μονάδες που ρυπαίνουν. Και ούτε επιθυμούμε φορορολόγηση στις ρυπογόνες εταιρείες -η περιβαλλοντική καταστροφή δεν εξαγοράζεται, ούτε και χρεώνεται στους λαούς γιατί αναπνέουν (Ατζέντα 21). Θα πρέπει όλες οι ρυπογόνες εταιρείες, αντί να πληρώνουν φόρους, απλά... να πάψουν να ρυπαίνουν! Να υποχρεούνται να λαμβάνουν μέτρα, με όποιο κόστος κι αν είναι αυτό, ώστε να μην πληγώνεται το περιβάλλον και φυσικά οι άνθρωποι που ζουν σε αυτό.

Όσο για το κλίμα, αιώνες ξέρει από μόνο του πότε να θερμανθεί και πότε να δροσίσει. Κι αν ποτέ αποφάσιζε να αλλάξει σελίδα, το έκανε μόνο του χωρίς τη συγκατάθεση καμίας ΜΕΤ, κανενός κλιματο-τρομορκάτη ή κλιματο-σκεπτικιστή. Όλη η φασαρία για την φασαρία, για να καλύψουν εγκλήματα ενάντια σε γη κι ανθρώπους: τους Χημικούς Αεροψεκασμούς και την Οπλοποίηση Καιρού! Κι αυτή τη στιγμή βλέπουμε ένα κλίμα τρελαμένο κι από τα δύο!!!
Allnewz, Σάββατο, 12 Ιανουαρίου 2013 (Απίστευτη ανακοίνωση της βρετανικής ΜΕΤ για την υπερθέρμανση!) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου