Σελίδες

Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Ξέπλυμα βρώμικο χρήματος έκανε η θυγατρική της HSBC στις ΗΠΑ

Σε παραίτηση οδηγήθηκε το διευθυντικό στέλεχος της θυγατρικής στις Ηνωμένες Πολιτείες της τράπεζας HSBC Ντέιβιντ Μπάγκλεϊ, λίγο πριν ξεκινήσει η έρευνα του Κογκρέσου για τις περιπτώσεις "ξεπλύματος χρήματος" σε αυτήν.
 
Λογω του κανονιστικού πλαισίου της βρετανικής τράπεζας μεξικανικά "καρτέλ" διακίνησης ναρκωτικών ουσιών κατάφεραν να διακινήσουν "τεράστια" χρηματικά ποσά, μέσω της θυγατρικής αυτής της ευρωπαϊκής τράπεζας στις Ηνωμένες Πολιτείες. 


Επιπλέον μέσω λογαριασμών της τράπεζας έγιναν πολλές συναλλαγές με εταιρείες ιρανικών συμφερόντων, ενώ ακόμα και άτομα από τον χώρο της τρομοκρατίας "κατάφεραν μέσω της τράπεζας να διεισδύσουν στο αμερικανικό χρηματο-πιστωτικό σύστημα".

Από την πλευρά της η αμερικανική θυγατρική της HSBC δήλωσε ότι «θα αναγνωρίσουμε ότι κατά το παρελθόν ενίοτε υστερήσαμε να τηρήσουμε τις προδιαγραφές, που ευελπιστούν ότι τηρούμε οι πελάτες μας, αλλά και ο εποπτικός μηχανισμός των τραπεζών. Απ την υπόθεση αυτήν, θα αντληθούν σπουδαία διδάγματα για τις τράπεζες, σε μια προσπάθεια να εμποδιστούν μελλοντικά οι παράνομοι να διεισδύουν στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα».
Defencenet, Τρίτη, 17 Ιουλίου 2012 (Ξέπλυμα βρώμικο χρήματος έκανε η θυγατρική της HSBC στις ΗΠΑ) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου