Σελίδες

Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Εκατομμύρια κινεζικές «μαϊμούδες» εντοπίστηκαν στα C-27J της USAF–Πρόβλημα και για τα ελληνικά C-27;


Η επιτροπή άμυνας της  αμερικανικής γερουσίας  δημοσίευσε έκθεση σύμφωνα με τα αποτελέσματα της οποίας η χρήση προιόντων αντιγράφων (κοινώς μαϊμούδων) σε μαχητικά αεροσκάφη έχει πάρει εφιαλτικές διαστάσεις.
 
Η έκθεση αναφέρει τουλάχιστον 1800 περιπτώσεις κακής ποιότητας αντιγράφων ηλεκτρονικών, οι οποίες αφορούν τουλάχιστον 1 εκατ. ηλεκτρονικά απάρτια σε ελικόπτερα SH-60B, μεταφορικά αεροσκάφη C-130J και C-27J –αεροσκάφη που διαθέτει και η ΠΑ-ενώ περιπτώσεις «μαϊμούδων»  εντοπίστηκαν και στο νέο αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας P-8 Poseidon.


Στην έκθεση της αμερικανικής γερουσίας τονίζεται ακόμη ότι το 70% των ηλεκτρονικών αυτών αντιγράφων έχουν κατασκευαστεί στην Κίνα!
Τα ηλεκτρονικά αυτά εντοπίστηκαν σε μια πληθώρα συστημάτων από GPS, μέχρι εξοπλισμό νυκτερινής ναυτιλίας ενώ επιπρόσθετα οι κινεζικές αυτές «μαϊμούδες» δεν έχουν περάσει τις δοκιμές που προβλέπονται για τα αντίστοιχα γνήσια ηλεκτρονικά.

Η επιτροπή της γερουσίας αναφέρει ακόμη ότι «Οι αμερικανικές αρχές και οι συμβαλλόμενες εταιρείες συνεισέφεραν στην αδυναμία αυτή της αλυσίδας προμηθειών με την αποτυχία τους στο να εντοπίσουν τα ελαττωματικά αυτά ηλεκτρονικά απάρτια αλλά και στην έλλειψη ενημέρωσης των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων».

Αν και ο Αμερικανός πρόεδρος Barack Obama επιχείρησε να σταματήσει με νόμο στις 31 Δεκεμβρίου του 2011 (National Defence Authorization Act ) την «πλημμυρίδα» αυτή των κινεζικών ελαττωματικών ηλεκτρονικών αντιγράφων στην γραμμή παραγωγής των εταιρειών παραγωγής αμυντικού υλικού εντούτοις η έκταση της εισχώρησης των κινεζικών αντιγράφων στην αμερικανική αγορά είναι τόσο μεγάλη που κανείς δεν ξέρει ακριβώς τις πραγματικές της διαστάσεις.

Τα συγκεκριμένα αντίγραφα σύμφωνα με την έκθεση της γερουσίας περικλείουν σημαντικούς  κινδύνους για την ασφάλεια των πτήσεων καθώς η ποιότητά ντους δεν είναι αυτή που προβλέπεται από τους σχετικούς κανονισμούς.
Το θέμα πρέπει να εξεταστεί επειγόντως και από την ΠΑ καθώς τα C-27J που διαθέτει και που μεταφέρουν και προσωπικό είναι ίδια με τα αμερικανικά που εντοπίστηκαν τα προβλήματα και οι περιπτώσεις των ελαττωματικών ηλεκτρονικών. Το λιγότερο που πρέπει να γίνει είναι να ζητηθεί άμεση ενημέρωση για τα ηλεκτρονικά αυτά συστήματα που έχουν εντοπιστεί κινεζικές «μαϊμούδες» έτσι ώστε η ΠΑ να προβεί στις σχετικές διορθωτικές κινήσεις.
Defencenet, Τρίτη, 29 Μαΐου 2012 (Εκατομμύρια κινεζικές «μαϊμούδες» εντοπίστηκαν στα C-27J της USAF–Πρόβλημα και για τα ελληνικά C-27;)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου