Σελίδες

Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Μνημονιακός και ο Φ. Κουβέλης: Ο δρόμος της καταγγελίας του μνημονίου οδηγεί στον «εφιάλτη της δραχμής»

«Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να υπάρξει προοδευτική κυβέρνηση και να μη μείνει η Ελλάδα ακυβέρνητη». 

Αυτό επισημαίνει, μιλώντας στο «Βήμα», ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλης, ο οποίος ζητεί από τους πολίτες με την ψήφο τους να δώσουν στη ΔΗΜΑΡ την εντολή για να εγγυηθεί την ενότητα και τη συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων και να σχηματιστεί κυβέρνηση στις 18 Ιουνίου.

Επιλέγει να μην προσδιορίσει ποιες συγκεκριμένες πολιτικές δυνάμεις θεωρεί προοδευτικές, σημειώνοντας ότι «δεν με ενδιαφέρει η ετικέτα, αλλά το περιεχόμενο». Ο Φ. Κουβέλης ξεκαθαρίζει ότι, εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα, η ΔΗΜΑΡ είναι έτοιμη να συνεργαστεί μαζί του αν συμφωνήσουν προγραμματικά, αλλά θα πει «όχι» στη συνεργασία αν ο ΣΥΡΙΖΑ επιμείνει σε μονομερείς καταγγελίες και δημοψηφίσματα

Πάντως δεν δεσμεύεται, όπως πριν από τις εκλογές της 6ης Μαΐου, ότι δεν θα δεχθεί να στηρίξει ή δεν θα μετέχει σε συγκυβέρνηση με ΠαΣοΚ - ΝΔ, μια και σήμερα προτάσσει την ανάγκη η χώρα να μην οδηγηθεί σε τρίτες κάλπες. Είναι πάντως αξιοπρόσεκτο ότι σχετικά με τον σχηματισμό κυβέρνησης επισημαίνει πως δεν είναι φερέγγυα πρόσωπα «όσοι προσυπέγραψαν την καταδίκη της Ελλάδας στην κοινωνική κρίση που ζούμε». 

Ο Φ. Κουβέλης προτείνει τη σταδιακή απαγκίστρωση, επιμένοντας ότι ο άλλος δρόμος, δηλαδή της καταγγελίας του μνημονίου, οδηγεί στον «εφιάλτη της δραχμής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου