Σελίδες

Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Επαληθεύτηκε ο Θ. Βάρδας (σύμβουλος του Α. Σαμαρά)

Η ψήφιση του νομοσχεδίου για την παιδεία από τη Ν.Δ. επαλήθευσε τη δήλωση του Θ. Βάρδα, ότι η Ν.Δ. θα «βάλει πλάτη» στο ΠΑΣΟΚ μόλις αυτό τη χρειαστεί και ότι η τυχόν αντιρρήσεις είναι απλά πυροτεχνήματα για λαϊκή κατανάλωση.
From across, Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2011 (Ποιές είναι οι πραγματικές θέσεις της ΝΔ για τις δανειακές συμβάσεις;)

Έτσι παρ όλη τη γενική και παγκόσμια κατακραυγή για το νομοσχέδιο, η Νέα Δημοκρατία το υπερψήφισε χωρίς καν να μπει στον κόπο να τεκμηριώσει το γιατί (πέρα από μερικές μεγαλεπήβολες και γενικόλογες δηλώσεις).

Θυμίζουμε ότι πάνω από 900 πανεπιστημιακοί απʼ όλο τον κόσμο, όπως ο Noam Chomsky, o Slavoj Zizek, o Jacques Ranciere, ο Michael Löwy καθώς και οι πρόεδροι ομοσπονδιών μελών ΔΕΠ της Μεγάλης Βρετανίας T. Hoad και της Γαλλίας P. Enclos, συντάσσονται με τους Έλληνες συναδέλφους τους εναντίον της προτεινόμενης από την κυβέρνηση μεταρρύθμισης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Στην έκκληση που απηύθυναν προς τον Πρωθυπουργό και την Υπουργό Παιδείας υποστηρίζουν ότι:
  • η μεταρρύθμιση θα κλονίσει την ερευνητική και διδακτική προοπτική των ελληνικών πανεπιστημίων και θα επιφέρει ένα ακόμα πλήγμα στη ελληνική κοινωνία και οικονομία.
  • η κατεύθυνση του προτεινόμενου νομοσχεδίου είχε καταστροφικές συνέπειες στην Ανώτατη Εκπαίδευση όπου εφαρμόστηκε.
Οι διεθνείς πανεπιστημιακοί ζήτησαν να μην προχωρήσει η ψήφισή του και αντʼ αυτής, πρότειναν να αρχίσει ένας πραγματικός διάλογος με τις Συγκλήτους για ένα θεσμικό πλαίσιο που θα διασφαλίζει την κατοχυρωμένη από το ελληνικό Σύνταγμα αυτοδιοίκηση των ΑΕΙ, θα επιτρέπει την επαρκή δημόσια χρηματοδότηση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και θα σέβεται τις επιταγές των ευρωπαϊκών ακαδημαϊκών παραδόσεων.

Οι υπογράφοντες πανεπιστημιακοί προέρχονται από 43 χώρες (από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τη Βοσνία και την Τουρκία έως τη Νότια Αφρική και την Ινδία, από τις ΗΠΑ και τον Καναδά έως τη Λατινική Αμερική, τη Νέα Ζηλανδία και την Αυστραλία) και διδάσκουν σε γνωστά  πανεπιστήμια, όπως του Βερολίνου, της Βιέννης, του Λονδίνου και του Παρισιού, ή όπως το Κέμπριτζ, το Κολούμπια, το Μπέρκλει, η Οξφόρδη, το Πρίνστον και το Χάρβαρντ.
Edugate, Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2011 (Επιφανείς ακαδημαϊκοί λένε όχι στο νομοσχέδιο για την παιδεία)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου