Σελίδες

Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Κίτρινος Τύπος 28ης Απριλίου 2014


Την Δευτέρα 28 Απριλίου 2014 συμμετείχα στην εκπομπή του Μ. Τριανταφυλλόπουλου «Κίτρινος Τύπος». Θέμα της εκπομπής ήταν η ολιγωρία του κρατικού μηχανισμού και η ανεπάρκειά του να προστατεύει την υγεία και τη σωματική ακεραιότητα των πολιτών. Χαρακτηριστική είναι η μεταβίβαση ευθυνών από τον ένα φορέα στον άλλο και η εύκολη δικαιολογία έλλειψης πόρων.

Κατά τη συζήτηση ακούστηκαν απόψεις και μεγαλόσχημες κουβέντες από τα κυβερνητικά στελέχη, χωρίς όμως να αγγίζουν την ουσία του θέματος. Περιορίστηκαν στο να ζητούν να αποδοθούν ευθύνες, να αλληλοκατηγορούνται και να περιγράφουν πως θα έπρεπε να είναι τα πράγματα.

Προσπάθησα, στον λίγο χρόνο που είχα στη διάθεσή μου να θέσω το ζήτημα στη σωστή του βάση, η οποία είναι ότι αυτοί οι ίδιοι οι πολιτικοί δημιούργησαν αυτήν την πραγματικότητα διότι τόσα χρόνια στην εξουσία παίρνουν μόνο φορομπηχτικά μέτρα αντί να ξεκαθαρίσουν τους τομείς ευθύνης και να οργανώσουν σωστά το κράτος. Πόσα ακόμα Λούνα-Πάρκ λειτουργούν χωρίς ελέγχους; Πόσοι δρόμοι υπάρχουν χωρίς ξεκάθαρη διαγράμμιση, ανακλαστήρες, σήμανση, σηματοδότηση; Πόσα οχήματα ΜΜΜ δεν πληρούν όλες τις προϋποθέσεις;

Άρα αντί να βγάζουν λογίδρια καλό θα ήταν να αποχωρήσουν γιατί έχουν αποτύχει πλήρως στο έργο τους αφού αντί να βάλουν τάξη και να οργανώσουν το κράτος, το μετέτρεψαν σε «Άγρια Δύση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου