Σελίδες

Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Ο Α/ΓΕΕΘΑ στρατηγός Μιχάλης Κωσταράκος και ο Λοχίας Δημήτρης Ιτσιος...


Σε μια κίνηση που ξεφεύγει κατά πολύ από τα όρια της διπλωματικής "αβρότητας", προέβη ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Μ.Κωσταράκος την περασμένη Κυριακή, καταθέτοντας στεφάνι στο γερμανικό νεκροταφείο του Διονύσου για τους Γερμανούς νεκρούς των στρατευμάτων Κατοχής και οσων είχαν σκοτωθεί στην Ελλάδα κατά την γερμανική εισβολή.

Πρώτη φορά συνέβη αυτό. 

Πρώτη φορά ο φυσικός αρχηγός των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων ανταποκρίθηκε στην σχετική πρόσκληση της γερμανικής πρεσβείας και παρέστη στην  τελετή, καταθέτοντας και τιμητικό στεφάνι.

Στο νεκροταφείο βρίσκονται θαμμένοι 9.973 Γερμανοί στρατιώτες των στρατευμάτων που αιματοκύλησαν έναν ολόκληρο λαό επί 3,5 χρόνια, έφεραν τον Εμφύλιο και προκάλεσαν ένα άνευ προηγουμένου εθνικό ολοκαύτωμα. 


Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Ο Ε.Αβέρωφ ήθελε διχοτόμηση της Κύπρου από το 1956!


"Το Σεπτέμβριο του 1956, ο Αβέρωφ επανέλαβε την ιδέα της διχοτόμησης της Κύπρου ως τη μόνη λύση του Κυπριακού ζητήματος στον υπουργό Εξωτερικών της Νορβηγίας Lange. Δύο βδομάδες αργότερα πρότεινε ξανά τη διχοτόμηση στον ίδιο τον Τούρκο πρέσβη σε δύο συναντήσεις που είχε μαζί του στην Αθήνα".
Το συγκεκριμένο έγγραφο με το οποίο ο Α.Αβέρωφ, πολιτικός μέντορας του Α.Σαμαρά, παραιτείται, ουσιαστικά, της δέσμευσης της Βρετανίας για απόδοση της Κύπρου στην Ελλάδα ως επιβράβευση της συμμετοχής της Ελλάδας στον Β'ΠΠ στο πλευρό των συμμάχων, αποδεσμεύτηκε, μόνο μετά την πάροδο 50 χρόνων αντί 30 χρόνων όπως ισχύει με άλλα απόρρητα βρετανικά έγγραφα.
Defencenet, Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2013 (Ο Ε.Αβέρωφ ήθελε διχοτόμηση της Κύπρου από το 1956!)

Γ. Παπαδόπουλος για Κύπρο (1968)

Η Ελλαδική Χούντα φαινόταν διατεθειμένη να ανεκτεί το διαμοιρασμό της Κύπρου για να μη χαλάσει η φιλία της με την Τουρκία.

Το 1968 ο δικτάτορας Παπαδόπουλος ήταν πολύ αποκαλυπτικός σε συνέντευξη του στην τουρκική εφημερίδα Μιλλιέτ. Τόνιζε τα εξής για το κυπριακό πρόβλημα: 


«Δυνατόν πάντοτε να υπάρχουν διαφορές μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας. Αλλ' εάν πράγματι πιστεύουν εις την φιλίαν των, δύνανται να διευθετήσουν τας διαφοράς των. Εάν το αντικείμενον της αντιδικίας μεταξύ δύο ανδρών, πιστευόντων εις τη φιλίαν των, είναι μια γυναίκα, δύνανται να γίνουν επί τι διάστημα από κοινού φίλοι, με αυτήν την γυναίκα. Αλλ' ουδείς εξ αυτών θα εκθέτει αυτήν την φιλία. Διότι η φιλία των, είναι περισσότερον σημαίνουσα και διότι, δια της φιλίας των, προφυλάσσουν αυτήν την γυναίκα, από του να καταστρέψει την φιλίαν των και δεν την οδηγούν εις τα χαρέμια των...»
 

Τα πιο πάνω τερατώδη και ανατριχιαστικά λόγια αποτελούσαν την πολιτική της Χούντας στο Κυπριακό!