Σελίδες

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Ελεγχόμενη χρεοκοπία το 2013

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Γερμανού υπουργού των Οικονομικών Σόιμπλε στην εφημερίδα Μπιλντ, η Ευρώπη περιμένει να ψηφιστούν τα μέτρα λιτότητας από το ελληνικό κοινοβούλιο, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα πρόκειται για μεγάλη κατάρρευση, για την οποία έχει ήδη ετοιμαστεί ένα σχέδιο.

Χαρακτηριστική είναι και η εκ μέρους της καγκελαρίου Μέρκελ παραδοχή στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD, ότι με τις συνεχείς ενέσεις βοήθειας προς την Ελλάδα, ουσιαστικά η Ευρώπη «αγοράζει χρόνο» μέχρι το 2013, οπότε και θα αποκτήσει ο αποφασισθείς στις 11 Μαρτίου μόνιμος μηχανισμός στήριξης τα αναγκαία εργαλεία για μια ελεγχόμενη χρεοκοπία.

Καθίσταται έτσι σαφές ότι η υπερψήφιση του Μεσοπροθέσμου αποτελεί το αναγκαίο εργαλείο, ώστε να δοθεί τόσο η πέμπτη δόση, όσο και το επόμενο δάνειο, προκειμένου να σπρώξουμε τον χρόνο ως το 2013, οπότε και θα περάσουμε σε καθεστώς ελεγχόμενης χρεοκοπίας.
From across, Κυριακή, 24 Ιουλίου 2011 (Σώσαμε το ευρώ! προγραμματίσαμε τη χρεοκοπία)

Με τον τρόπο αυτό θα αποφευχθούν οι ανεξέλεγκτες συνέπειες στην Ευρώπη και δεν θα πληρωθούν τα cds, καθώς πολλοί έχουν ποντάρει στην χρεοκοπία της Ελλάδας και περιμένουν τώρα να κερδίσουν πολλά χρήματα.

Γι’ αυτό άλλωστε και γίνονται με εντατικό ρυθμό σε Γαλλία και Γερμανία οι συζητήσεις ώστε οι ιδιώτες πιστωτές να μπουν στη διαδικασία σε εθελοντική βάση, προκειμένου να μην θεωρηθεί η συμμετοχή τους εξαναγκαστική – γεγονός που θα αποτελούσε πιστωτικό γεγονός.
Ελεύθερη Ζώνη, Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2011 (Ανεξέλεγκτη χρεοκοπία τώρα ή ελεγχόμενη το 2013)
From across, Τρίτη, 26 Ιουλίου 2011 (S.O.S. Με το «Ιδιώτες» εννοούν τα ασφαλιστικά ταμεία) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου