Σελίδες

Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

Σύνταγμα - Παρακράτος - Δικαστές (ανάλυση των γεγονότων από ειδικούς)

Ο δημοσιογράφος Γ. Αυγερόπουλος, με εμπειρία στο εξωτερικό σε μάχες και ταραχές, περιγράφει τα γεγονότα στο σύνταγμα
Σεισάχθεια, Παρασκευή, 1 Ιουλίου 2011 (Φλερτάροντας με τον θάνατο)

και συζητά με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας που ως γνωστόν εξακολουθεί να λέει τις γνωστές ιστορίες και ψέματα.


Ποιά η εκτίμηση για τη δράση της αστυνομίας από στρατιωτικής απόψεως; Υπάρχει και άλλη μορφή παρακράτους εκτός απ`τους κουκουλοφόρους και ποιός ο ρόλος των δικαστών; Στέκονται στο ύψος τους;

Ένας ταξίαρχος εν αποστρατεία, αναλύοντας και αυτός τα συμβάντα, συμπεραίνει ότι η αστυνομία είχε σχέδιο μάχης για τη διάλυση της συγκέντρωσης, σύμφωνα με τα στρατιωτικά πρότυπα για αντιμετώπιση εχθρών. Εδώ εφαρμόστηκαν κατά των Ελλήνων.
Δίκτυο Σπάρτακος, Σάββατο, 2 Ιουλίου 2011 (Μαρτυρία Ταξίαρχου Διαδηλωτή: Τα ΜΑΤ εφάρμοσαν στρατιωτικό σχέδιο εναντίον του «εσωτερικού εχθρού»!)

Και αφού δεν πέτυχε η αστυνομία με τους παρακρατικούς στο ν αδειάσουν την πλατεία, επιστρατεύονται τώρα άλλες μέθοδοι, πιο πολιτισμένες με λογικοφανέστερες προφάσεις.
Άραγε γι αυτούς τι έχει μεγαλύτερη σημασία, το εθνικό συμφέρον και το σύνολο του ελληνικού λαού ή μερικοί επιχειρηματίες που θα μπορούσαν κάλλιστα να αποζημιωθούν από την πολιτεία;
TVXS, Παρασκευή, 8 Ιουλίου 2011 (Την πλατεία Συντάγματος θέλει να «αδειάσει» ο Καμίνης)

Όταν ο εκπρόσωπος του Πατριωτικού Μετώπου, Σ. Βιτάλης, ζήτησε από τους εισαγγελείς της Εισαγγελίας Αθηνών, σύμφωνα με το νόμο 1756/88, τα στοιχεία των διμοιριτών των ΜΑΤ, που διέταξαν την μαζική και απρόκλητη επίθεση στον λαό που διαμαρτύρονταν ειρηνικά στο Σύνταγμα, αυτοί αρνήθηκαν.
Σκοπός του είναι η κατάθεση κατ 'ευθείαν έγκλησης, όπως δικαιούται εκ του Νόμου, κατά των αστυνομικών οι οποίοι βιαιοπράγησαν αναίτια και απρόκλητα σε βάρος του.

Η στάση αυτή των εισαγγελεών δημιουργεί ερωτήματα σχετικά με το ρόλο του δικαστικού σώματος. Είναι πράγματι ανεξάρτητο και δρα σύμφωνα με τους νόμους προς όφελος του πολίτη; Είναι κρατικά ελεγχόμενο και παίζει ύποπτα παιχνίδια; Στέκονται οι δικαστές στο ύψος και στο κύρος της θέσης τους ή είναι απλοί χαρτοσπρώχτες υπάλληλοι που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η θεσούλα τους, η βολή τους και ο παχουλός μισθός τους;
Μπορεί ο πολίτης να δικαιωθεί; Τι πρέπει να κάνει και μέχρι που μπορεί να φτάσει;
Λόγιος Ερμής, Παρασκευή, 8 Ιουλίου 2011 (Αρνούνται οι Εισαγγελείς να δώσουν εντολή στην ΕΛ.ΑΣ. να δώσει τα ονόματα των διμοιριτών των ΜΑΤ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου