Σελίδες

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Παπανδρέου - CDS - Δοσίλογοι

Τι σχέση μπορεί να έχουν μεταξύ τους ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου με αυτούς που διακίνησαν το περιβόητο CDS και τους δοσιλόγους;

Η εταιρία Informed Judgement Partners πόνταρε στο επίμαχο CDS όταν ο Γ. Παπανδρέου αναλάμβανε την εξουσία. Ένα από τα πρόσωπα που απαρτίζουν την περίφημη αυτή εταιρία είναι ο Jose Maria Figueres, που είναι όμως και σύμβουλος στο ίδρυμα i4cense του Ανδρέα Παπανδρέου, αδερφού του πρωθυπουργού.
Στο Advisory board της εν λόγω εταιρίας βρίσκεται και η Μιράντα Ξαφά. Οι πληροφορίες αυτές ήρθαν στο φως μετά από έρευνα του βουλευτή Π. Καμμένου
ΟΛΥΜΠΙΑ, Πέμπτη, 19 Μαΐου 2011 (ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ! ΙΔΟΥ ΠΟΙΟΙ ΔΙΑΚΙΝΗΣΑΝ ΤΟ ΠΕΡΙΒΟΗΤΟ CDS. Οι βουλευτές της κυβέρνησης οφείλουν άμεσα να αποσύρουν την στήριξη στην κυβέρνηση.)

Το περίεργο είναι ότι το ίδρυμα i4cense του Α. Παπανδρέου δεν εμφανίζει ούτε διεύθυνση, ούτε τηλέφωνα, ούτε email παρά μόνο μία φόρμα επικοινωνίας. Όπως αποκάλυψε το ΟΛΥΜΠΙΑ το ίδρυμα αυτό είναι εταιρία με έδρα την Ελβετία , με τίτλο Institute for Climate and Energy Security και μοναδικούς εταίρους τον Α. Παπανδρέου και τη σύζυγό του Μαριάνθη Αλεξίου.

Εύλογα λοιπόν είναι τα παρακάτω ερωτήματα
  • Σε τι ύψος ανέρχονται οι χορηγίες που έχουν δοθεί μέχρι σήμερα από υπουργεία και κρατικούς οργανισμούς στην φερόμενη ως ΜΚΟ “I4CENSE”;
  • Ποιά είναι η λίστα με τα υπουργεία και τους κρατικούς οργανισμούς που έχουν προσφέρει χορηγία στην “I4CENSE”.
  • Με ποιες σχετικές αποφάσεις προκύπτει το ύψος της χορηγίας κάθε υπουργείου ή κρατικού οργανισμού στην “I4CENSE”.
  • Ποια πρόσωπα απαρτίζουν το Διοικητικό Συμβούλιο της “I4CENSE”; Να κατατεθεί η σχετική ονομαστική λίστα. 
  • Ποιό είναι το καταστατικό της “I4CENSE”.
  • Κατά πόσο είναι νόμιμο να επιχορηγείτε μια ΜΚΟ που έδρα της δεν είναι η Ελλάδα, αλλά η Ελβετία;
Τα ερωτήματα αυτά έχουν κατατεθεί και στη βουλή από τον Ν. Νικολόπουλο.

Στην Informed Judgement Partners εκτός από τον Jose Maria Figueres, μετέχει και ο Gabriel Andraos, ο άνθρωπος που το 2003 προσλαμβάνεται από την Dexia Group και δημιούργησε τα Dexia Leverage Loans που μαζί με τα άλλα τοξικά ομόλογα οδήγησαν στη χρεοκοπία την Lehman Brothers.
ΟΛΥΜΠΙΑ, Τρίτη, 28 Ιουνίου 2011 (ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: LEHMAN BROTHERS – ΕΛΛΗΝΙΚΑ CDS. Δεν υπάρχει τέλειο έγκλημα…)

Όσο για τους δοσιλόγους, όλη η σχέση τους, η διαπλοκή τους και οι ρόλοι τους, περιγράφονται με λεπτομέρειες στο παρακάτω άρθρο του ΟΛΥΜΠΙΑ.
ΟΛΥΜΠΙΑ, Δευτέρα, 9 Μαΐου 2011 (Το συγκλονιστικό αφιέρωμα στις αποκαλύψεις του Ολυμπία για τους δοσίλογους και τα παιδιά τους.)

Και φυσικά όπως πάντα να μην ξεχνάμε ότι υπάρχει και η σύγχρονη εκδοχή τους.
TVXS, Παρασκευή, 8 Ιουλίου 2011 (Στρατηγέ Νετανιάχου, ιδού ο στόλος σας, του Στ. Κούλογλου)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου