Σελίδες

Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Είπαν ψέματα: Περισσότερα κι όχι λιγότερα δάνεια δίνει στις ελληνικές τράπεζες η ΕΚΤ

Οχι μόνον έλεγαν ψέματα όταν διέρρεαν ότι η ΕΚΤ μας βάζει περιορισμούς και δεν μας δανείζει πια, αλλά αποδεικνύεται ότι αντίθετα η ΕΚΤ τώρα, μας αύξησε επιπλέον και το όριο δανεισμού "από το παράθυρο" (ELA), το οποίο υποτίθεται μας έκλεισε. Είναι το "παράθυρο" ELA με το οποίο η Τράπεζα της Ελλάδος επιτρέπεται να δανείζει απευθείας τις ελληνικές τράπεζες. Το όριο δανεισμού, το αύξησε μάλιστα η ΕΚΤ κατά 10 δις ευρώ, φθάνοντάς το στα 100 δις ευρώ συνολικά.

Ας σημειωθεί, ότι από τα 90 δις ευρώ πριν και τώρα 100 δις ευρώ, έχουν αντληθεί περί τα 50- 60 δις ευρώ, όλους αυτούς τους μήνες που ο μηχανισμός ELA έχει χρησιμοποιηθεί!!! Το όριο δανεισμού από το ELA αυξήθηκε με στόχο να αξιοποιηθούν ως "εγγυήσεις" για δάνειο τα λιγότερο καλής ποιότητας δάνεια των τράπεζών. Έτσι ώστε να μπορούν να πάρουν επιπλέον δάνεια 10 δις ευρώ. 


Πόσα ψέματα μπορεί να λένε λοιπόν ακόμα και στις αγορές, σε ανθρώπους που γνωρίζουν; Πολλά.  Έχουν καταντήσει γελοίοι με όλα αυτά τα παιχνιδάκια και τις διαρροές, όπως αυτή με το δανεισμό από τις τράπεζες που έγινε μέσω Ολλανδίας, με στόχο να προκαλέσει πλήθος προβλημάτων στη χώρα. Πέραν αυτού το συγκεκριμένο δημοσίευμα είχε και άλλες ανακρίβειες (εκ του πονηρού), σχετικά με τον τρόπο καταγραφής των 18 δις ευρώ ενίσχυσης κεφαλαίων από το ΤΧΣ στις τράπεζες…

Τέλος σημειώνεται ότι την αύξηση του ορίου δανεισμού των ελληνικών τραπεζών μέσω ELA αναφέρουν και οι αναλυτές της JP Morgan σε τελευταία ενημέρωσή τους, ενώ σχετική αναφορά γίνεται και από τις σελίδες των Financial Times. 
Defencenet, Δευτέρα, 21 Μαΐου 2012 (Είπαν ψέματα: Περισσότερα κι όχι λιγότερα δάνεια δίνει στις ελληνικές τράπεζες η ΕΚΤ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου