Σελίδες

Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Bloomberg: Κυβέρνηση συνεργασίας και έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ


Την πιθανή ανάγκη σχηματισμού μίας κυβέρνησης συνεργασίας μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ επισημαίνει με νέο του άρθρο το πρακτορείο Bloomberg, ενώ επανέρχεται στο θέμα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, αμέσως μετά τις εκλογές.

Βάση τα στοιχεία της πρόσφατης δημοσκόπησης της  Public Issue για τον ΣΚΑΪ, το διεθνές πρακτορείο εκτιμά πως η ΝΔ θα κερδίσει 104 έως 112 έδρες στη βουλή, ενώ το ΠΑΣΟΚ αναμένεται να αποσπάσει 34 έως 42 έδρες.


Προκειμένου να επιτευχθεί η πολιτική νομιμοποίηση της εκλεγείσας κυβέρνησης, «η διαφορά υποστήριξης πρέπει να είναι ισχυρή», σχολίασε η οικονομολόγος Σάρα Χιούιν. «Η ψηφοφορία όμως αναμένεται να είναι κλειστή, με την υποστήριξη για τα μειοψηφούντα κόμματα να κρατά».
Οπως επισημαίνει το Bloomberg,, οι έλληνες ουσιαστικά βρίσκονται διχασμένοι ανάμεσα στην επιθυμία τους να παραμείνουν στο κοινό νόμισμα και την εξάντλησή που βιώνουν λόγω των μέτρων λιτότητας που έχουν επιβληθεί κατά την τελευταία τετραετία.
Πριονοκορδέλα, Παρασκευή, 27 Απριλίου 2012 (Bloomberg: Κυβέρνηση συνεργασίας και έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ)
From across, Σάββατο, 28 Απριλίου 2012 (Οικονομία, ΔΕΗ, Εθνικοί Οδοί και Τράπεζες στο σημερινό Υπουργικό (Μήπως μας δουλεύουν;))

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου