Σελίδες

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Κοροϊδίας συνέχεια

Ο Όλι Ρεν, εκφράζοντας την γραμμή του ΔΝΤ και των εταίρων, προειδοποιεί την Ελλάδα πριν από την κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή των Ελλήνων για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης ότι «Ή ψηφίζετε ή χρεοκοπείτε». Αναλυτικότερα είπε «Ο μόνος τρόπος για να αποφευχθεί η άμεση χρεοκοπία είναι η ελληνική Βουλή να επικυρώσει το αναθεωρημένο οικονομικό πρόγραμμα. Μεσοπρόθεσμο και εφαρμοστικός νόμος πρέπει να εγκριθούν, προκειμένου να χορηγηθεί η επόμενη δόση της οικονομικής βοήθειας». Μάλιστα υπογράμμισε ότι «Για αυτούς που εικάζουν περί άλλων εναλλακτικών, να το πω ξεκάθαρα: δεν υπάρχει Σχέδιο Β για να αποφευχθεί η χρεοκοπία».
Αγγελιοφόρος, Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2011 («Ή ψηφίζετε ή χρεοκοπείτε»)

Όμως τον διαψεύδει ο Ουέν Τζιαμπάο, ο οποίος δίνει το Σχέδιο Β δηλώνοντας κατά την επίσκεψή του στο Βερολίνο ότι «αν χρειαστεί», θα αγοράσει η χώρα του ακόμα περισσότερα ευρωπαϊκά ομόλογα ώστε να συνδράμει «στη σταθεροποίηση της ευρωπαϊκής οικονομίας και να βοηθήσει στην ανάπτυξή της» και χαρακτήρισε «προσωρινής φύσεως» τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν σήμερα χώρες της ευρωζώνης όπως η Ελλάδα
ΤΑ ΝΕΑ, Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2011 (Κινεζικός «μηχανισμός» στήριξης)

Γιατί όμως τέτοια επιμονή στο μεσοπρόθεσμο με ό,τι αυτό συνεπάγεται; Γιατί δεν εξετάζουμε τις εναλλακτικές λύσεις αλλά επιμένουμε να δεχόμαστε κάποιες επιλογές ως μονόδρομο; Γιατί μας πιέζουν οι εταίροι να αποδεχτούμε αυτά τα μέτρα και γιατί ΠΑΣΟΚ και ΝΔ πρόκειται οπωσδήποτε να τα ψηφίσουν; Σας θυμίζω δήλωση του Α. Σαμαρά ότι «Βεβαίως, κάποια άρθρα του εφαρμοστικού νομοσχεδίου, θα τα ψηφίσουμε γιατί συμφωνούμε». Δηλαδή , διατυπώνοντας λίγο διαφορετικά τη δήλωσή του, λέει ΝΑΙ στο μεσοπρόθεσμο αλλά θα καταψηφίσει κάποια άρθρα του. Και ποιά άρθρα θα ψηφίσει και ποιά θα απορρίψει; Αυτά γιατί δεν τα αναφέρει; Για να μη φανεί εξ αρχής ότι είναι υπέρ και χάσει το μαγαζάκι του την πελατεία του; Είναι γνωστή αυτή η τακτική, δείτε μόνο τις κωλοτούμπες των διαφόρων «ανταρτών» βουλευτών και από τα δύο κόμματα. Όταν έρχεται η ώρα της κρίσιμης ψηφοφορίας όλως παραδόξως ακολουθούν τη γραμμή του κόμματος.
Attica, Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2011 (Σε κλοιό ασφυκτικών πιέσεων ο Σαμαράς) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου